Puutarhassa

Kasvien tarinat, historia ja alkuperä ovat kiinnostaneet minua aina. Monella puulla, huonekasvilla tai rantakivikossa sinnittelevällä kukalla on uskomaton tarinansa kerrottavanaan. Tuttujen kasvien siemenet ja taimet ovat kulkeneet kotiemme ikkunalaudoille uskomattomien seikkailujen kautta. Näitä seikkailuja tutkin parhaillaan. Ota yhteyttä, jos sinulla vanha ruukkukasvi, tiedät muistopuun tai mielessäsi on kiehtova kasvitarina vuosikymmenten takaa!

Herbaariot, vanhat ruukkukasvit, vihreät puistot, kasvitieteelliset museot, päiväkirjan väliin kuivatut kukat ja vaikkapa siirtolapuutarhojen perimmäinen tarkoitus kertovat muuttuvasta kasvikulttuurista. Kasvien tarinat vievät tutkijan moniin seikkailuihin arkistoihin, puutarhoihin ja kasviharrastajien luokse.

Avoimet puutarhat ja siirtolapuutarhojen vierailupäivät ovat kesän kohokohta!
Kirjoapteekkarinruusu ja muita loppukesän kukkia kuvisluokan kuivapastellimalleina.

Huonekasvit kantavat mukanaan tarinoita. Olin kahdeksanvuotias, kun sain Mehikasvit-kirjan joululahjaksi ja nappasin Ristijärven mummolasta vanhapoika-kaktuksen alun. Kukka antoi odottaa yli kolmekymmentä vuotta ensimmäisten kukkien ilmestymistä. Salaisuus oli talvilepo uudessa viherhuoneessa, joka ajasti kasvin oikeaan rytmiin. Tuoksuvat kukat avautuvat illalla ja kukkivat yhden kesäisen yön ajan, mutta ensimmäisen kukinnan jälkeen onkin kukkia tullut joka vuosi. Taustalla luikerteleva, siemenestä kasvattamani Yön kuningatar (Selenicereus grandiflorus) ei ole vielä innostunut kukkimaan.

Tiedätkö sinä jonkin vuosikymmeniä vanhan kasvin, johon liittyy mielenkiintoinen tarina? Ota yhteyttä!